Grattis AnnSofie!

Idag kom den efterlängtade babyn, en lite tjej. Längtar tills jag får träffa dem, det är ju så mysigt med små bäsar.
Så ett stort GRATTIS Henke och AnnSofie.

Jag har varit dålig på att skriva nu ett tag, men det beror till stor del att jag haft sådan värk i handen/armen. Har det fortfarande men måste skriva lite.
Igår var det avslutning för Rickard på judon för denna termin, de kör igång igen den 24 augusti samma som skolstart och Rickards födelsedag. :)
I veckan som gått så har jag och Rickard planterat lite kryddor på balkongen och idag så planterade jag ut våran egen odlade tomat planta. Vi tog bara en tomat klyfta och la på jorden. Hoppas att det blir några tomater åxå.

Snart åker vi till Tallin och det ska bli så kul, känner att jag behöver göra något annat. Bara komma hemifrån ett litet tag.
Ja, har inte så mycket mera att skriva för stunden.

Há det så gott.
Kramizar från mig till dig

Dagen D!

Idag var det dagen D för mig. Äntligen fick jag komma till ortopeden. Vaknade före kl 6 imorse. Började bli lite nervös redan igår.
Jag fick frågan varför jag var nervös, det är ju bara en undersökning. Men efter turen till stockholm i september så är inget omöjligt. Läkaren jag träffade där han hånskrattade åt mig, gjorde en snabb undersökning. Var där ca 7 min, hur mycket hinner man undersöka då? I mina ögon inte mycket.
Men idag så fick jag träffa en läkare som verkligen tog sig tid att lyssna och undersöka handen. Det tog nog 30-40 minuter och vi bestämmde att jag ska göra en ny röntgen och ett återbesök i samband med röntgen för att då avgöra vad som behöver göras. Något han uppmärksammade som ingen av de 4 tidigare läkarna sett var att min högra hand är mycket stelare än vänster och att jag ömmar väldigt.
Kan inte beskriva med ord hur glad jag är att det äntligen händer något och att jag slipper betala 15 000 kr själv.
När jag var på sjukhuset så träffade jag en arbetskamrat där, det var så roligt att få träffa henne. Jag saknar henne på jobbet men hoppas på att hon snart kommer åter till oss.

Jag skulle ha tvättstugan idag kl 11-15 men det blev inte så. Ska gå å kika om den är ledig nu. Var ingen förut som skrivit upp sig. Så kanske.
Ska snart på Judo med Rickard och Anna och sedan är det föräldramöte med Rickards klass. Full fart.
Jag hinner inte ner till Birgitta och säga hejdå eftersom hon far hem imorgon. Mats och barnen ska dit efter judon.

Nä, nu ska jag ta en värktablett för jag har fått en sjudundrandes huvudvärk. Blev så när spänningarna släppte.
Há det så gott
Många kramizar från en gladis :D

Äntligen!

Äntligen! som gert brukar säga. På tisdag ska jag till ortopeden. Så håll en tumme för mig då imorgon.
I helgen har jag jobbat 9.45-18 så så mycket har det inte blivit.
Tittade på festivalen i lördags och jag tycket att rätt låt vann. Så inte på röstningen utan lyssnade på den i radion. Orkade inte vara vaken.
Idag skulle jag ta mina apostlahästar till jobbet, men som räddaren i "nöden" kom Leffe och frågade om jag ville åka. Självklart sa jag ja. (Fast jag skulle behöva gå) ;)
Sitter just nu på jobbet eftersom jag kom en timme tidigare, har strosat lite på Coop åxå. Funderar lite på vad jag ska käka till lunch, är ingen god mat här idag. Stekt falukorv med vitkålsstuvning. :P

Há det gott!
Kramizar från mig

Snart helg!

Idag var det Elins tur att ha judo. Det är roligt att se alla dessa övningar och kast mm som de gör.

Den sista av dessa bilder gick inte så bra för Elin. De bara fnittrade å fnittrade. :)
Rickard & Madde följde med för att titta på plus att Rickard skulle se om de fått in de gula bälterna. Åh äntligen tyckte han när han fick det i sin hand. När tjejerna var klar med judon å vi skulle gå ner så gjorde Rickard illa sig. Jag såg aldrig hur eller vart men ledsen var han. Sedan när han gick till kojs så ojade han sig och hade svårt att ligga på vänster sida, jag var tvungen att kika och hn hade ett rejält  blåmärke på låret och skrapat sig på höftknölen. Det såg ont ut. :}
Idag har jag inte gjort så mycket. Jobbade extra mellan 12-16. Tittat på tv och spelat lite på zylom.
Nova har träffat Sessan idag. Våran grann katt. Kul att se på dem, de fräste och morrade men var ändå så nyfikna. Nästa gång kanske det går ännu bättre.

It´s time too sleep!
Good Night

Lång vecka!

Lång vecka fast det går så fort. Nyss var det söndag och nu är det onsdags kväll redan. Skulle vara ledig imorgon men har tagit på mig ett extra pass 12-16. Bara 4 timmar så det går fort. Är helledig på fredag. Sa till Mats att han får kliva upp med Elin så får jag och Rickard sovmorgon. :) Totalt jobbar jag 47:15 timmar denna vecka. Det blev så eftersom jag har bytt pass för att vi ska fara till Tallin. Igentligen så skulle jag vara ledig ons-fre. Men jag gillar att jobba så jag klagar absolut inte.

Mats är inte glad just nu för han skulle titta på fotboll på canal+ sport 1 å det fungerar inte. :(
Å Elin är orolig för Musse för han har fått ett sår på ena frambenet som är rött och svullet. Jag tror att Nova har lyckats göra illa honom. Hon klänger på alla burar och visar ett stort intresse för djuren.
Blir han inte bättre av att vi tvättar rent såret så måste vi väl åka till veterinären. Undra vad sådant kostar....

Jag funderar på att köpa en ny cyckel så jag kan cyckla till jobbet. Skulle behöva det. :D
Det är så mycket jag skulle vilja köpa nytt. Nya madrasser tex. Ja, det brukar lösa sig med det mesta.
Nä, nu ska jag krypa till kojs för jag är super duper trött.

Há det så gott!
Kramizar från mig


Grattis Rickard!

Idag var det miniläger på judon 12-15, jag var där helatiden för att kolla läget. Det är roligt att se hur duktiga de har blivit. De graderade idag, Rickard graderade till gultbälte. Grattis gubben! Du var duktig. Tyvärr var bälterna slut så han får köpa det nästa gång.

Igår hade vi Familjen Lööf här på besök. Vi åt fylld fläskfilé med klyftpotatis, det blev lyckat. Sedan gick jag och Camilla på en promenad med Totte, Åhh vad det var skönt, Totte fick springa lös, snacka om yrväder fast han var väldigt duktig. Han kom när Camilla visslade eller lockade på honom. Han är så fin.
Efter promenaden så for jag & Camilla till citygross för att köpa glass. Det var väldigt gott.
Nova var väldigt nyfiken på honom men vågade aldrig fram men var väldigt nära. Nästa gång kanske. ;)

(Förlåt Camilla att ni fick bli på sniskan. Sitter med Elins dator och kan inte den).

Vi hade tvättstugan idag. Det är synd att det passet som vi fick är en timme kortare än de andra. Fast det är väl därför som det nästan alltid är ledigt. Bokade nästa tid nu så fick vi en bättre tid.
När jag var klar där så var det bara att gå ut till grillplatsen för där hade Familjen Åberg fixat middag till oss. Hemmagjorda hamburgare, det var väldigt gott,

Ja, det är väl det som jag kommer på just nu.
Kramizar från mig!

Härligt väder!

Idag tog jag en skön promenad i spåret. Solen lyste så skönt och jag kikade på dessa flitiga myror, det var full fart i myrstackarna och även på skogs vägen. Jag mötte inte en människa ute, jo föresten det var en äldre dam som stod och plockade blommor. Myggfritt var det åxå.
Sedan när jag kom hem så ville Nova ut men jag hittade inte hennes sele så hon fick stanna inne.
Igår kväll var jag på Sorgatans Bar & kök med några från jobbet. Vilken god mat det var där, jag blev proppmätt.
När jag sedan hade gått och lagt mig och nästan höll på att somna så blev det ett himmlans oväsen i v-rummet. När jag går upp å kikar så håller Nova på att jaga de stackars fåglarna, jag fyade henne och hedde ner henne på golvet. Men jag hann bara lägga mig så var hon där igen. 3-4 gånger gick jag upp. Tillslut så stälde jag fåglarna i Elins rum, de måste ju vara vettskrämda. Sedan fick vi alla ro att somna.
Jag låter fåglarna vara där idag åxå, ska ju jobba senare idag.
Igår testade jag att göra en lunch av det som jag hade hemma så det blev kokt spagetti med wokgrönsaker som jag rörde ihop i stekpannan med salt, peppar, vitlök, soja, kalv fond och sweet chili sås. Blev ganska gott faktiskt. Nova snodde en broccoli av mig som hon åt upp :) lustig kisse det där.
 Ser väl inte allt för läbbigt ut.
Så här trött blev man efter att ätit broccoli. Så söt!!!

Tack och hej från mej!

  vill jag säga till alla som var med den 30 april!

Vilken Valborg!

Vilken trevlig valborg det blev. Vi for till Nolby för att fira sista april, barnen var besvikna för att det inte fanns någon majbrasa där. Rickard tyckte att vi kunde göra en egen liten brasa. :)  Han är för gó ibland.
Han ville även få skjuta raketer vilket inte jag ville. Istället hade jag köpt ett 2-pack av någor som ser ut som miniatyr luftballonger, de gillades av alla tror jag.
Ungarna hoppade studdsmatta i stort sett hela kvällen.
Vi grillade och åt jätte god potatisgratäng med sallad och en hel massa såser. Det var lite småplock till förrätt. Fattar inte hur det hade hunnit med allt.
Vi utökade vår bekantskap med Malin och Robert som var super trevliga liksom Ulrika och Mika. Kändes som om vi alltid känt dem. Midsommar är redan planerad med detta trevliga gäng och det ska bli roligt.



Gubbarna satt uppe länge den kvällen, typ till kl 04.00. Lite mycket öl & andra gó saker.
 Då ser man ut så här. Eller hur Micke.........

Dagen efter gick jag och Camilla på promenad med Totte. Åhhhh vad det var underbart. Vilket väder det blev.
Ungarna hoppade studdsmatta, Micke krattade å Mats tittade på. :)  Jag och Camilla gick först på promenad, sedan fikade vi och sedan gick vi på ICA för att inhandla middagen och så blev det en promenad till efter maten. Barnen hoppade mera de åxå.


Ja, här ser ni hur underbart det var. En bonus är Camilla´s fina bordsdekoration. Hon har så många fina blomster så det är inte klokt. Skulle vilja vara lika duktig på det jag åxå.

Idag har jag jobbat hela dagen, åkte med Plingan till jobbet och tog sedan apostlahästarna hem. Tog ca 35 min hem. Det var så skönt ute. När jag nästan var hemma fick jag ett sms om att vi äter om tio min. så jag kom lagom till ett dukat bord hos våra trevliga grannar Åberg. Så jag fick grillad kyckling och klyftpotatis där. Var inte alls dumt, sedan gick jag och barnen hem hit och kollade på Robinsson.
Nä, nu ska jag krypa till kojs för jag ska jobba imorgon åxå.
Tack och hej leverpastej!
Kramizar från mej

RSS 2.0